Qui som

logo_fcongd

La Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament és una entitat de segon nivell integrada per 85 organitzacions que treballen els àmbits de la Solidaritat i la Cooperació Internacional. Mitjançant el treball en xarxa, té com a finalitat facilitar i potenciar la tasca de les ONG catalanes per al desenvolupament amb transparència, ètica i qualitat en favor de la justícia social i l’equitat arreu mitjançant una cooperació transformadora.

La FCONGD és una entitat de tercer nivell que neix amb la finalitat de fer créixer les accions conjuntes i treballar com una sola veu. Forma part de la Confederació Catalana d’ONG, ara anomenada Federació Catalana per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament, és membre de la CONGDE (Coordinadora d’ONGD espanyola) i, mitjançant aquesta, de les instàncies de coordinació europees que s’agrupen entorn la CONCORD.

El naixement de la FCONGD va lligat al context dels anys 80, quan l’hegemonia del sistema neoliberal va desencadenar noves problemàtiques mundials i crisis humanitàries sense precedents que van tenir com a efecte directe l’increment d’actuacions de solidaritat i una major mobilització de la societat civil. El sector de la cooperació i el desenvolupament a Catalunya no va quedar al marge d’aquests canvis, i en aquest context, l’any 1989 neix la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament. Des de llavors la Federació ha treballat sense parar per fer un sector fort i transparent, amb veu pròpia davant les administracions i l’opinió pública, assumint els reptes marcats per cada moment històric.

 Els associats regionals del projecte són:

Col·legi de Periodistes de Catalunya. Grup de Periodisme Solidari

Observatori de la Cobertura de Conflictes de la Universitat Autònoma de Barcelona

Institut Universitari de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat Jaume I de Castelló

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s