Presentació

DevReporter Network és una xarxa transregional (Catalunya, Roine-Alps i Piemont) de periodistes, universitaris i professionals de la comunicació de les ONG. El projecte vol crear les bases d’aquesta xarxa, afavorint un intercanvi continu entre els participants, per treballar pel desmantellament d’estereotips i per la descodificació de la informació. Això contribuirà a la millora de la qualitat informativa dels mitjans i de la comunicació de les ONG i també permetrà que els ciutadans europeus puguin conèixer millor els assumptes relacionats amb el desenvolupament i puguin mobilitzar-se molt més a favor d’unes relacions més equitatives entre els països del món.

Com ha evolucionat aquests darrers anys la imatge mediàtica de les accions de solidaritat internacional? Quin paper tenen la informació i la comunicació en l’educació dels ciutadans pel que fa als problemes de desenvolupament? Quina visió de la solidaritat internacional es vehicula mitjançant la informació mediàtica i la comunicació dels actors del desenvolupament (ONG, associacions, grups territorials, etc.)? És una visió propera a la realitat del terreny?

La millora de la qualitat de la informació i de la comunicació passa per un millor coneixement entre el món mediàtic i el món de la solidaritat internacional. De fet, les col·laboracions actuals entre mitjans i professionals de la comunicació han de desenvolupar dinàmiques conjuntes d’intercanvis i de reflexions sobre la sensibilització dels ciutadans europeus pel que fa als temes relacionats amb el desenvolupament, un enfocament que cal seguir a llarg termini.

 

MEMÒRIA D’ACTIVITATS 2013-2016

One thought on “Presentació

  1. Retroenllaç: Catalunya DevReporter

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s