Activitats

Trobades

DevReporter Network organitza tres fòrums internacionals, un cada any a cada regió, i quatre seminaris a cada regió durant els tres anys que dura el projecte. Les trobades contribueixen a crear la xarxa de periodistes, universitaris i professionals de la comunicació de les tres regions europees i a reflexionar sobre les seves pràctiques. A cada regió, el fòrum està vinculat a un tema clau dels mitjans o de la solidaritat internacional i compta amb la presència d’actors del sud. A més, un taller internacional, que tindrà lloc a Barcelona el 2015, permetrà als professionals de la comunicació treballar plegats per identificar estratègies comunes de comunicació per a la sensibilització del públic europeu.

Estudis

En el marc del projecte, cada regió ha elaborat dos estudis. Un amb la finalitat d’identificar l’espai i la manera de tractar el tema “cooperació per al desenvolupament” en una mostra de mitjans regionals (TV, ràdio, premsa escrita i digital) i un altre sobre l’estat de salut i l’impacte de la comunicació de les organitzacions de solidaritat internacional. A més, durant el projecte, es posarà en marxa un servei comú de monitoratge a les tres regions amb l’objectiu de fer seguiment de la informació i de la comunicació sobre temes de desenvolupament.

Formacions

S’organitzaran tallers de sensibilització per a periodistes a cada regió basats en l’intercanvi entre periodistes de països del Sud i estructures de cooperació internacional i de desenvolupament. S’elaboraran mòduls universitaris en col·laboració amb les universitats per sensibilitzar els estudiants sobre les problemàtiques. També s’organitzaran algunes sessions de formació per a professionals de la comunicació per al desenvolupament i es basaran en les trobades amb els periodistes. (utilitzen s’appuireont)

 

Premi

El projecte preveu llançar el premi Comunicar pel desenvolupament per estimular la col·laboració entre mitjans i ONG per definir conjuntament les bones pràctiques. Col·laboraran en la producció de reportatges audiovisuals, escrits o multimèdia vinculats a temàtiques de desenvolupament. Es premiaran 6 idees de reportatges i cada un rebrà 5000 euros per a la seva realització. El premi es presenta com un oportunitat per definir els criteris comuns sobre la qualitat de les informacions al voltant de la cooperació per al desenvolupament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s