Activitats / Actualitat / General / Trobades

Caddy Adzuba i Mònica Terribas al Fòrum Internacional DevReporter

targeto_xarxes

En el marc del darrer Fòrum Internacional del projecte europeu DevReporterNetwork, Noves relacions entre periodistes i ONG per a un periodisme global, Lafede.cat organitza un acte públic a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona el proper 4 de febrer. Per una banda, tindrà lloc la cerimònia d’entrega dels primers premis DevReporter als millors reportatges periodístics becats i seguidament, la periodista congolesa Caddy Adzuba i la periodista catalana, directora d’El matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas conversaran sobre com millorar el periodisme per comprendre el món global en què vivim. Cal inscripció prèvia per assistir-hi.

L’entrega de premis als millors reportatges és el colofó d’una de les activitats estrella del projecte. Les beques DevReporter són fruit d’una clara aposta per donar suport a l’elaboració de bons reportatges periodístics relacionats amb la cooperació i el desenvolupament i facilitar la col·laboració entre periodistes, mitjans i ONG. En total,  18 reportatges periodístics, sis de cada una de les regions (Catalunya, Rhône-Alpes i Piemont), han estat finançats pel projecte per ser els que millor responien al periodisme que defensem i volem impulsar des de la xarxa DevReporter.

En sintonia amb l’objectiu de fons del projecte DevReporter, les periodistes Caddy Adzuba i Mònica Terribas conversaran sobre com millorar el periodisme internacional i sobre desenvolupament i cooperació. Una periodista del Nod i una del Sud reflexionaran sobre com està representat el sud als mitjans de comunicació i com abordar la informació des d’una perspectiva que connecti allò global amb allò local.

Caddy Azuba té un fort compromís amb la llibertat de premsa, alhora que ha denunciat reiteradament la violència sexual que pateixen les dones a conseqüència de la guerra a la RD Congo i el paper de l’explotació dels recursos minerals en el conflicte, especialment el conegut coltan, imprescindible per a la indústria mòbil. Per tant, el Mobile World Congress, que se celebrarà el proper 22 de febrer a Barcelona, és un bon pretext per debatre sobre com afavorir la dimensió i la comprensió global dels fets des del periodisme.

Consultar el programa de l’acte públic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s