General

Estrena del documental becat sobre la resistència de les dones a un projecte miner del Perú

DAMAS AZULES_CUSHUNGA

Avui s’estrena a Casa Amèrica el documental becat pel projecte DevReporter ‘Las Damas Azules’. La directora Bérengère Sarrazin, amb l’equip de rodatge i en aliança amb Enginyeria Sense Fronteres (ESF), va viatjar aquest estiu al Perú per documentar la resistència de les dones al projecte miner que posa en perill els recursos hídrics a Cajamarca.

Al blog del projecte s’hi pot trobar més informació de context, de les conseqüències de l’explotació minera i qui són les ‘dames blaves’: Amalia, Yovana, Lynda, Mitha, Flor, Angela i Ana María. Per la directora, el documental representa “el desig de posar llum sobre personatges que estan a l’ombra”. El projecte s’emmarca en el treball que realizta l’organització ESF a Perú, especialmente al Departament de Cajamarca, des de fa aproximàdament 10 anys, promovent projectes de medi ambient, drets humans i accés a serveis bàsics.

La beca #DevReporterGrant, dotada amb un màxim de 5.000 euros per projecte, s’atorga amb l’objectiu de contribuir a la realització de reportatges en col·laboració entre organitzacions i periodistes que tractin temàtiques relacionades amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional. En total, s’han becat 6 reportatges per regió (Catalunya, Rhône-Alpes i Piemont). A partir del 30 de novembre, podreu consultar-los a la pàgina web: http://devreporternetwork.eu/ca/grant/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s