Actualitat / General

El Periódico publica el ‘microsite’ del reportatge becat sobre la reconstrucció a Haití

El 30 d’octubre el diari El Periódico va fer públic el microsite del reportatge becat pel projecte DevReporter ‘Haití, el repte de la reconstrucció’. Les periodistes María José Carmona, Paloma García i Silvia de Miguel, i el fotògraf Borja Moncunill, en aliança amb l’organització Arquitectura sense Fronteres, han conegut sobre terreny,en quina situació viu la població haitiana cinc anys després d’un dels terratrèmols més devastadors de la història. De moment, ja s’han publicat dos capítols del reportatge.

haiti_reportaje_elperiodico

A banda del microsite, les periodistes han publicat a El Periódico un quadern de viatge per explicar què ha passat amb les persones desallotjades dels camps de desplaçats, en quines condicions viuen, si és efectiva l’ajuda internacional i què succeiria si hi hagués un nou terratrèmol. Les respostes s’ordeixen a través d’històries de vida i testimonis. El projecte s’emmarca en la missió d’Arquitectura sense Fronteres de millorar l’habitabilitat i defensar el dret de les persones a un habitatge digne. L’organització treballa a Haití des de 1996, en el sectors d’educació primària i sanejament bàsic.

Haiti

Alguns afectats per desallorjaments forçats ho han denunciat davant la justícia, que continua sense pronunciar-se. Les lleis hatianes no ho consideren un delicte.

La beca #DevReporterGrant, dotada amb un màxim de 5.000 euros per projecte, s’atorga amb l’objectiu de contribuir a la realització de reportatges en col·laboració entre organitzacions i periodistes que tractin temàtiques relacionades amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional. En total, s’han becat 6 reportatges per regió (Catalunya, Rhône-Alpes i Piemont). A partir del 30 de novembre, podreu consultar-los a la pàgina web: http://devreporternetwork.eu/ca/grant/

Techo (Un techo para mi pais, trabajan solo con voluntarios Haitianos) En Onaville (de arriba y abajo) han construido 500-600 viviendas de madera de 18m2, algunas compartidas. Onaville viene de Ona, que es la organizaciónque inició la construcción de Onaville En Cabaret, en la comunidad rural Gariche Prince han construido una iglesia-escuela; ahora una iglesia (protestante) y una nueva escuela en construcción.

Veïns es reuneixen a la casa comunal d’Onaville (Canaan) amb l’objectiu de decidir nous projecte per a la millora de la seva comunitat. L’estatus de la terra a Canaan continua sent poc clar. Els seus habitants també viuen sota l’amenaça de ser desallotjats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s