Actualitat / General

Presentació del reportatge becat ‘La batalla mundial per l’habitatge’

El proper dijous, l’Espai Contrabandos acull la presentació del reportatge becat pel projecte DevReporter sobre l’impacte dels fons d’inversió en el dret a l’habitatge, a través del cas concret de Blackstone als Estats Units, l’Estat espanyol i Brasil. El periodista de la revista Alternativas Económicas, en aliança amb l’organització federada Obervatori DESC, va viatjar per conèixer l’actuació del fons a altres països i la resistència dels moviments socials. En el món globalitzat, explica Rusiñol, “els fons operen simultàniament en lògiques diferents en funció del cicle econòmic de cada país, però amb un patró general comú”.

CartellBlackstone

El reportatge s’ha publicat com a dossier especial de 19 pàgines a la revista Alternativas Económicas del mes de novembre que li dedica la portada, i també es publicarà a la pàgina web. El projecte s’emmarca en una estratègia més àmplia de l’Observatori DESC, que treballa des de fa més de 15 anys en la defensa i promoció del dret a l’habitatge i a la ciutat des d’una perspectiva global. A més, l’organització ha apostat per donar suport als col·lectius empobrits que lluiten per fer efectius els seus drets. En el cas de Catalunya, DESC dóna suport jurídic a la Plataforma d’Afectats per al Hipoteca (PAH), el portaveu de la qual escriu un article del dossier.

La beca #DevReporterGrant, dotada amb un màxim de 5.000 euros per projecte, s’atorga amb l’objectiu de contribuir a la realització de reportatges en col·laboració entre organitzacions i periodistes que tractin temàtiques relacionades amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional. En total, s’han becat 6 reportatges per regió (Catalunya, Rhône-Alpes i Piemont). A partir del 30 de novembre, podreu consultar-los a la pàgina web: http://devreporternetwork.eu/ca/grant/

Blackstone_3

Fotografia: Kukka Ranta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s