Actualitat / General

El reportatge becat sobre la política de compres de la Generalitat a la Fira d’Economia Solidària

Demà a les 13h Crític i Setem, amb Lafede.cat, presenten en exclusiva el reportatge multimèdia sobre la política de compres de la Generalitat, becat per DevReporter, a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC). El periodista de Crític Marc Font en aliança amb l’organització Setem ha analitzat la compra pública en dos àmbits, la roba i l’electrònica, durant els darrers quatre anys, per comprovar si les empreses proveïdores contractades, que tenen un impacte en els països del Sud, contemplen criteris socialment responsables. La presentació anirà a càrrec de Marc Font (Crític), Alba Trepat (Setem) i Isabelle Torallas, responsable tècnica del projecte DevReporter Network a Lafede.cat.

CompraPública

El reportatge, titulat Les compres a cegues de la Generalitat, constata que l’actual model dista molt de ser ètic i visibilitza iniciatives de referència en la compra pública. L’actual context de formació d’un nou govern és un bon moment per explicar el que s’ha fet malament, així enfocar la nova etapa amb criteris socialment responsables.

La beca #DevReporterGrant, dotada amb un màxim de 5.000 euros per projecte, s’atorga amb l’objectiu de contribuir a la realització de reportatges en col·laboració entre organitzacions i periodistes que tractin temàtiques relacionades amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional. En total, s’han becat 6 reportatges per regió (Catalunya, Rhône-Alpes i Piemont). A partir del 30 de novembre, podreu consultar-los a la pàgina web: http://devreporternetwork.eu/ca/grant/

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s