Actualitat / General

El reportatge becat sobre ‘minerals de sang’ a TV3

Avui, a les 23h, s’emet al programa Món 324 i TV3 (23h i 0.44h, respectivament) el reportatge becat per DevReporter sobre els minerals que alimenten les noves tecnologies i les problemàtiques humanes, socials i mediambientals que provoquen a la República Democràtica del Congo (RDC). La periodista Gemma Parellada, en aliança amb l’organització Justícia i Pau, ha viatjat a l’est del país, on es troben les reserves de coltan més grans del món. Enmig de la selva, relata Parellada, “arrenca l’engranatge del mercat digital”, es troba “el punt zero del món tecnològic”. El de la RDC, a través del reportatge becat, és un dels casos concrets que aborda aquesta nit el programa del Món 324 dedicat a la responsabilitat de les multinacionals en els conflictes.

Congo_3

La periodista Gemma Parellada mostrant coltan

 

El reportatge, que a banda de l’audiovisual, té una part escrita que es difondrà al diari Ara i a El País, dóna veu a les poblacions de la R.D. Congo perquè mostrin les conseqüències de l’extracció i comercialització dels minerals per a la seva vida quotidiana. El projecte s’emmarca en una estratègia més àmplia de Justícia i Pau, com a entitat membre de la Xarxa d’entitats per a la R.D. Congo i per tant, compta amb una àmplia participació del sud. L’organització ha posat en marxa diverses campanyes d’incidència política i de comunicació com “Minerals en conflicte” que dóna continuïtat a les actuacions de difusió pública al voltant del film “Sang al mòbil” i de la campanya “No amb el meu mòbil, en què hi ha participat com a membre de la Xarxa.

La beca #DevReporterGrant, dotada amb un màxim de 5.000 euros per projecte, s’atorga amb l’objectiu de contribuir a la realització de reportatges en col·laboració entre organitzacions i periodistes que tractin temàtiques relacionades amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional. En total, s’han becat 6 reportatges per regió (Catalunya, Rhône-Alpes i Piemont). A partir del 30 de novembre, podreu consultar-los a la pàgina web: http://devreporternetwork.eu/ca/grant/

Algunes fotografies del rodatge:

Congo_JusticiaPau   Congo_2

Congo_4

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s