Activitats / Actualitat / Projecte / Trobades

Una delegació catalana cap al II Fòrum Internacional a Torí

masters-journalism

La setmana vinent una delegació catalana viatjarà a Torí per participar en el II Fòrum Internacional del projecte europeu DevReporter, sobre com informar de desenvolupament i cooperació internacional. La trobada, l’11 i el 12 de juny, comptarà amb la participació de periodistes, acadèmics i professionals de la comunicació de diversos països europeus. Des de Catalunya, viatjarà una delegació conformada per les ONG federades Medicus Mundi, Centre d’Estudis Africans (CEA), Enginyeria sense Fronteres, la Lliga dels Drets dels Pobles, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el Col·legi de Periodistes, dos periodistes catalanes, i l’equip tècnic de Lafede.cat, responsable del projecte.

El primer dia es dedicarà al DevReporter Open Space, un espai dedicat a l’intercanvi de bones pràctiques entre els experts, i tallers de debat per a la redacció d’un Vademécum de recomanacions per una bona informació sobre cooperació internacional i el desenvolupament. Carlos Bajo, del CEA i periodista col·laborador de Planeta Futuro de El País i Elisenda Rovira de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i coordinadora de l’Anuari Medicat presentaran les experiències al costat d’altres iniciatives franceses, com Médias Citoyens, o italianes, como Altermondes. També, des de la seu de Premsa Subalpina, es presentaran els guanyadors de la beca DevReporter Grant. L’endemà hi haurà una taula rodona sobre periodisme pel desenvolupament, on participarà la periodistas de l’Ara Cristina Mas al costat d’Ahmad Ashour d’Al Jazeera Talk i Public Libertires and Human Rights, Chris Arsenault de Thomson Reuters Foundation, Stefano Arduini de Vita i Ziad Maalouf de Radio France International.

Per tancar el Fòrum, es presentarà el Vademécum que va començar a treballar-se al Taller Internacional de Barcelona, on es va insistir en la necessitat d’acabar amb els estereotips negatius i oferir històries positives sobre els països més empobrits i alhora es va valorar que les ONG podien actuar com a mediadores entre el Nord i el Sud per afavorir els contactes entre periodistes d’ambdues bandes.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s