Actualitat / General

Els projectes becats en marxa

Ja es poden posar en marxa els sis projectes premiats amb la beca Devreporter. Ahir, les entitats seleccionades – Setem Catalunya, Nova, Justícia i Pau, Enginyeria Sense Fronteres, Arquitectura sense fronteres i l’Observatori DESC-, acompanyades per alguns mitjans, van signar els convenis amb la presidenta de Lafede.cat Míriam Acebillo. Acebillo va subratllar que hi ha moltes expectatives dipositades en els projectes i que la intenció és donar continuïtat a la iniciativa de la beca, encara que el projecte europeu finalitzi.

Conveni

L’entitat Nova per a difondre el documental sobre el dret a la salut al Marroc compta amb el diari La Marea i Marwan Bensaïd,  periodista  marroquí  independent. La periodista Gemma Parellada serà l’encarregada d’elaborar el projecte presentat per Justícia i Pau sobre els impactes de la mineria a la R.D. Congo. Setem Catalunya compta amb Crític per a desenvolupar el reportatge multimèdia sobre compra pública socialment responsable. En el cas d’Enginyeria Sense Fronteres, amb un reportatge audiovisuals sobre el paper de la dona camperola peruana i la seva lluita per la preservació del medi ambient, ​treballarà colze a colze amb Bérengère Gabrielle Sarrazin i un grup de periodistes peruans, i publicaran a El País. Amb un projecte sobre la reconstrucció a Haití, Arquitectes sense Fronteres s’ha aliat amb El Periódico. Finalment, l’Observatori DESC vol aprofundir en les conseqüències de la presència dels fons voltors en l’habitatge, tant al Nord com al Sud, amb la revista Alternativas Económicas.

La setmana vinent es transferiran els fons a les entitats perquè puguin desenvolupar els projectes. A finals de setembre, el jurat farà una lectura-visionat dels reportatges, que es difondran entre octubre i desembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s